
در این مقاله از سایت ذی ماسل به بررسی این موضوع می پردازیم که تفاوت پرورش اندام و بادی کلاسیک و فیتنس و در کل تفاوت رشته های مختلف بدنسازی و فیتنس چیست؟ و موارد زیر را متوجه خواهید شد:
تفاوت رشته های بدنسازی و فیتنس
تفاوت بیلدینگ (پرورش اندام) و فیزیک
تفاوت بیلدینگ (پرورش اندام) و کلاسیک
تفاوت فیزیک و کلاسیک
و…
این رشته ها علی رغم تفاوت های بسیار زیاد، باز هم دارای شباهات زیادی اند. از این جهت می توانید پایه ای مشترک برای همه قائل شوید با این حال در روش ها، تغذیه و بسیاری از موارد دیگر با هم تفاوت ها و شباهت هایی دارند. شاید گفتن این نکته هم بد نباشید که گاها در علم بدنسازی به فیتنس، فیزیک هم گفته میشود و همچنین به بدنسازی، پرورش اندام نیز میگویند!
شباهت بدنسازی و فیتنس و فیزیک و بادی کلاسیک
لازم است بدانید بدنسازی و فیتنس و فیزیک و کلاسیک همه یک پایه و اساس دارند که تناسب و قرینه بودن عضلات است. یعنی تمامی عضلات گردن، شانه و سر شانه، بازو ها، سینه، شکم و ران ها در حالت انقباض باید از یک ریتم متناسب برخوردار باشند پس تمام این ماهیچه هار در طول تمرین تحت انقباض قرار می گیرند تا از نمایش بی نقصی برخوردار شوند که از این لحاظ این رشته ها در یک راستا قرار دارند.
تفاوت بدنسازی و فیتنس و فیزیک و بادی کلاسیک
در حجم عضلات :
این تفاوت عمده ترین تفاوت ظاهری بدنسازی و بقیه رشته ها (فیتنس، فیزیک، کلاسیک) هست. در بدنسازی حجم عضلات به نسبت فیتنس و فیزیک بسیار بیشتر است و این حجم غیر طبیعی عضلات ممکن است برای برخی بیننده ها خوشایند نباشد و زیبایی دلخواه آنان را به همراه نداشته باشد دیگر دلیل هم برآمدگی بیش از حد رگ ها در عضلات است که تا حدودی از زیبایی آنها می کاهد و اما در رشته فیتنس و فیزیک اینگونه نیست که به همین دلیل سالانه شاهد بیشتر و بیشتر شدن شرکت کننده ها و طرفداران این رشته ها هستیم. کلاسیک هم در واقع چیزی بین بدنسازی(بادی بیلدینگ یا همان پرورش اندام) و فیزیک است.
در تمرینات :
بدیهی است ک در رشته فیتنس و فیزیک تمرینات سبک تر با تعداد بالاتری صورت میگیرد و از ورزش های هوازی بیشتر استفاده می شود اما در بدنسازی ورزشکاران برای دستیابی به حجم بالایی از عضلات تمرینات سنگین تری را انجام می دهند و البته احتمال آسیب پذیری بیشتری نسبت به ورزشکاران رشته فیزیک دارند. البته باید بدانید کلیات تمرین و نوع حرکات تمرینی و برنامه های تمرینی آن ها مشابه است.
در فیگور های نمایش عضلات :
تنوع فیگور های نمایش عضلات در رشته پرورش اندام و کلاسیک بیشتر و زیباتر از فیتنس و فیزیک است. متاسفانه تنوع این حرکات و حالات در رشته فیزیک بسیار کمتر است که امید است در آینده این رشته از این نظر پیشرفت بسزایی داشته باشد.
به طور خلاصه تفاوت و خصوصیات رشته های پرورش اندام و فیزیک و بادی کلاسیک را طبق آخرین قوانین فدراسیون IFBB می توانیم اینگونه بیان کنیم :
رشته بادی بیلدینگ یا پرورش اندام
• شرکت کنندگان این رشته بر اساس وزن دسته بندی می شوند. مثلا کسی که قد ۱۶۷ سانتیمتر دارد می تواند در کنار کسی قرار بگیرد که قد ۱۸۷ سانتیمتری دارد. کسانی که قد کوتاهتری دارند، در این رشته موفقترند. چون عضلات بدن آنها زودتر پر می شود. اما بدنسازان قدبلند بسیاری بوده اند که توانسته اند در این رشته موفق شوند مانند : رونی کلمن، آرنولد شوارتزنگر و…
• معیار داوری، عضلات حجیم و گرد و کات عضلانی خوب و بالانس بدن است.
• نکته بسیار مهم بالانس بدن است. بدنسازان زیادی بوده اند که بدنشان حجم زیادی داشته است اما به خاطر بالانس نبودن بدنشان، به جایگاه خوبی دست نیافته اند مانند: مارکوس رول.
• در این رشته اشخاصی که دارای تیپ بدنی آندرومورف هستند می توانند موفقتر باشند. ولی اشخاصی از دسته اکتومورف و مزومورف نیز در بادی بیلدینگ به موفقیت دست یافته اند. مانند دوریان یتس که در ۶ دوره مسترالمپیا قهرمان شد.
رشته فیزیک :
• دسته بندی در این مسابقات، بر اساس قد است.
• تناقض بین عرض سرشانه ها و عرض کمر معیار داوری است به این شکل که هر چه یک شرکت کننده عرض شانه بیشتر و عرض کمر کمتری داشته باشد، از امتیاز بیشتری برخوردار است.
• عضلات نباید بزرگ و زیاد و گرد باشند و گرنه شرکت کننده از دور مسابقه خارج می شود.
• داوران برای مدل مو، چهره، انتخاب شلوارک، گرفتن فیگور، نرمی و انعطاف بدن و ارتباط با داور و نداشتن کات زیاد و فیبر عضلانی ارزش خاصی قائل می شوند.
• معمولا اشخاصی که دارای تیپ بدنی آندومورف هستند نمی توانند در این رشته موفق شوند.
• بدن یک فیزیک کار باید این پیام را بدهد که با داروهای پپتیدی و استروئیدی ساخته نشده است.
رشته بادی کلاسیک :
• بر اساس قد و وزن دسته بندی صورت می گیرد.
• برای مثال در دسته قدی ۱۸۰+ وزن شرکت کنندگان باید چیزی حدود ۸۶ کیلو گرم باشد.
• داورها به عضلات کشیده و کات عمقی و خوب نمره می دهند.
• عضلات شرکت کننده نباید مثل رشته بادی بیلدینگ خیلی گرد و حجیم باشند و گرنه در رقابت با کسانی که عضلات کشیده تر دارند، مغلوب می شود.
• اشخاصی که تیپ بدنی اکتومورف و مزومورف دارند، در این رشته می توانند به موفقیت برسند.
برای دیدن و دانلود برنامه های تمرینی و غذایی آقایان و بانوان بر روی لینک زیر کلیک کنید:
کپی برداری از این مقاله تنها با لینک دادن به سایت ذی ماسل مجاز است
تفاوت فینتس با فیزیک و فیزیک کلاسیک چیه؟
درود. همونطور که توی پست بصورت کامل توضیح دادیم عمده تفاوت این رشته ها در میزان حجم خالص عضلات هست، در فیتنس(تناسب اندام) کمتر از همه و در فیزیک کلاسیک و بیلدینگ بیشتر از همه.
توضیحات عالی بود👏🏻 بلخره تفاوت فیزیک و فیتنس رو قشنگ فهمیدم
درود بر شما
سپاسگذاریم
ممنون از توضیحات کاملتون عالی بود
درود
سپاس از توجه تان
سلام تفاوت و فرق فیزیک و فیزیک کلاسیک چی هست؟ و اینکه فرق فیزیک و فیزیک ماسک لار چی هست؟ ممنون میشم بازم راهنماییم کنید
درود، مقاله رو کامل بخونید متوجه میشید، اما بطور خلاصه رشته فیزیک بیشتر بر روی بالاتنه و هفتی شکل بودن بالاتنه تمرکز داره، و فیزیک کلاسیک کل بدن من جمله عضلات پا هم مهمه و اینکه بدن مثل رشته بیلدینگ بیش از حد حجیم نباشه، در واقع فیزیک کلاسیک یچیزی بین فیزیک و بیلدینگ هست. تفاوت فیزیک و فیزیک ماسکولار هم در اینه که در فیزیک ماسکولار بدن کمی حجیم تر و عضلانی تر از رشته فیزیک هست البته با همون معیارهای رشته فیزیک.
آیا بادی کلاسیک و فیزیک کلاسیک یکی هست و اینکه سبک آرنولد شوارتزنگر فیزیک کلاسیک بود
درود
بله بادی کلاسیک و فیزیک کلاسیک تقریبا یکی هستند با تفاوت های بسیار جزئی. در مورد سبک آرنولد هم بدونید اون زمان بدنسازی همین یکی بود ینی بادی بیلدینگ. اما با معیارهای امروزی بله سبک آرنولد فیزیک کلاسیک محسوب میشه.
تشکر فراوان. از گیجی در اومدم و همه چی رو در مورد تفاوت ها و شباهت های فیزیک و فیتنس و فیزیک کلاسیک و بدنسازی فهمیدم. ممنون از نویسنده سایت بدنسازی ذیماسل
سپاسگذاریم. تندرست و موفق باشید
کاملترین مطلبی بود که در مورد تفاوت بدنسازی و فیزیک توی اینترنت دیدم، خسته نباشید
درود. خوشحالیم که مقاله تفاوت رشته های بدنسازی مورد پسند تان واقع شد. تندرست باشید
از همه لحاظ کامل بود. همچنین ممنون از برنامه های بدنسازی خوبتون. من چنتا از برنامه هاتونو تا الان خریدم و روشون کار میکنم. واقعا ارزششو داشت. رشتم فیزیکه. دسته قدی آخر. تشکر از سایت ذی ماسل و مدیریت محترم
درود بر شما. ممنون از لطف شما، خوشحالیم که برنامه های بدنسازی ذی ماسل مورد پسند شما واقع شده و در حال پیشرفت هستید، تندرست و موفق باشید.
با سلام. بسیار جامع و کامل تفاوت ها و شباهت های رشته های مختلف بدنسازی و فیتنس رو توضیح دادید. تشکر فراوان از سایت خوبتان
درود بر شما. خوشحالیم که این مطلب بدنسازی مورد پسند شما واقع شد. تندرست و موفق باشید.